COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Реномиран професор со меѓународна експертиза Виѓиленца Абази предавач на УЈИЕ за модуларниот предмет Меѓународно кривично право

Виѓиленца Абази, професор на Правниот факултет и координатор на Центарот за европски истражувања на универзитетот Мастрихт, од понеделник (2 декември 2019 година), престојува на Правниот факултет на УЈИЕ како предавач за модуларниот предмет- меѓународно кривично право.

Проф. Виѓиленца Абази има предавано на некои од најпопуларните американски и европски универзитети, меѓу кои: на Универзитетот Харвард, Универзитетот Колумбија. Универзитет во Копенхаген, Универзитет во Париз, итн.

Се очекува со нејзината квалификација како експерт за уставно и институционално законодавство на ЕУ да ги подготви нашите студенти со меѓународно искуство, како и да ги запознае со правната практика на ЕУ.

Google+