COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Амбасадорката на Јапонија Кеико Ханеда во посета на УЈИЕ

Амбасадорката на Јапонија во Северна Македонија, Н.Е Кеико Ханеда денес беше во посета на Универзитетот на Југоисточна Европа при што оствари средба со ректорот на УЈИЕ, акад.проф.д-р Абдулменаф Беџети, кој ја запозна со развојот и перспективите на Универзитетот.

Амбасадорката Ханеда зборуваше за искуството на јапонските универзитети, особено во компонентата на соработка со бизнисите од приватниот сектор. Во овој поглед, таа беше изненадена од концептуалниот пристап на УЈИЕ, во балканските услови.

На средбата, ректорот Беџети ја иницираше можноста за соработка во областа на трансферот на искуствата на високообразовните институции од Далечниот исток, во случајов од Јапонија, особено во областа на ИТ и иновациите во однос на развојот на новите наставни програми во согласност со барањата на пазарот на трудот.

Фото Галерија ->

Google+