COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Проректорката Беса Арифи престојуваше во Малта за промоција на меѓународната и меѓукултурната соработка

Универзитетот на Југоисточна Европа и Институтот за високо образование „Пегазо Интернешнл“ склучија договор за соработка кој има за цел промовирање на меѓународната и меѓукултурната соработка, истражувањето како и размената на искуства помеѓу двете институции.

За промовирање на оваа соработка, проректорката за истражување и за меѓународна соработка вон.проф. д-р Беса Арифи учествуваше на меѓународната конференција организирана од „Пегазо Интернешнл“ на тема „ Социјалната инклузија, образованието и дигиталното општество ”, која се одржа во Малта на 18. и 19. октомври 2019 година.

Проректорката Арифи го претстави искуството на УЈИЕ во промовирањето на меѓукултурното разбирање и истражувањето на конференцијата. Таа зборуваше за тековните активности на Универзитетот и вклученоста на повеќе меѓународни образовни институции со цел да се потенцира меѓународната меѓу институционалната соработка.

Google+