COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Професори од Косово и Северна Македонија учествуваат на семинарот организиран од Катедрата за англиски јазик

Професори од Косово и Северна Македонија учествуваат на семинарот организиран од Катедрата за англиски јазик

Во сабота (21 септември) Катедрата по англиски јазик на ФЈКК беше домаќин на околу 40 професори од средните училишта од Северна Македонија и Косово кои учествуваа на работилницата/семинарот по наставна методологија за англиски јазик.

Посебна гордост за катедрата беше дека двете сесии од семинарот беа водени од поранешните студенти на докторски студии на УЈИЕ д-р Алма Лама и д-р Емин Идризи. Семинарот беше продуктивен во споделувањето на добри практики и практично искуство и беше дел од напорите на Катедрата по англиски јазик да придонесе за поврзување со заедницата.

Google+