COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетот на Југоисточна Европа и Универзитетот „Фан С. Ноли“ потпишаа меморандум за академска соработка

Во саботата (14.09 2019 година) во Корча, Универзитетот на Југоисточна Европа и универзитетот „Фан С. Ноли“ потпишаа Меморандум за академска соработка, со кој се овозможува размена на академски кадар и студенти меѓу двата универзитета и создавање услови за научна соработка во образованието и истражувањето.

Меморандумот го потпиша ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. Проф. д-р Абдулменаф Беџети и ректорот на Универзитетот „Фан. С. Ноли “, проф. д-р Али Јашари. Меморандумот беше потпишан во рамките на Програмата за професионален развој на Универзитетот што се одржа во овој град.

Целта на овој меморандум е да се реализира размената на вработените и студентите, да се развие научно истражување, културна размена и да се промовира билатерален капацитет во областа на образованието и научните истражувања со цел да се докаже меѓународното влијание.

Меморандумот се фокусира главно на спроведување на заеднички проекти, имплементација на програми за размена на вработени и студенти, соработка во академска обука и истражување и разгледување на можности за создавање на заеднички лаборатории.

И двете страни, исто така, се согласија да промовираат и создадат можности за стажирања на студентите и во двете институции.

Google+