COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Усвоен е новиот Законот кој дава приоритет за вработување во институциите за социјална заштита во РСМ

Новиот Закон за социјална заштита за прв пат дава приоритет за вработување на дипломираните во јавната администрација / јавното управување од оваа област, како соодветен профил за ангажирање во институциите за социјална заштита.

Собранието на РСМ го донесе Законот за социјална заштита кој директно им дава предност на дипломираните студенти во јавната администрација / јавното управување за вработување во институциите за социјална заштита и заштита на децата, што не беше случај во претходното законодавство од оваа област.

Овие измени нудат можност дипломците од јавната администрација / јавното управување да бидат ангажирани како стручен кадар во многу институции за социјална заштита во РСМ.

Факултетот за современи општествени науки им се заблагодарува на сите членови на законодавниот дом кои ја поддржаа оваа иницијатива (амандман) во матичното работно тело и законодавно-правната комисија со кои амандманите беа вметнати во текстот на Законот за социјална заштита.

Google+