COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се одржа традиционалната средба на поранешните студенти на Правниот факултет

Во неформална и пријателска атмосфера, во саботата (13.07.2019 година) се одржа традиционалната средба со поранешните студенти (алумни) од Правниот факултет, со вработените во факултетот и ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), акад. проф.д-р Абдулменаф Беџети.

За време на состанокот беа разгледани многу теми и сите се заложија за продолжување на контактите и зајакнување на триаголното вмрежување: алумни, универзитетски и актуелни студенти.

„Алумните се скапоцено богатство за високообразовна институција и нивниот придонес сѐуште е многу важен за Универзитетот каде што тие се стекнаа со знаења за да продолжат понатаму со своите кариери. Искуствата на нашите поранешни студенти ни помагаат во практичната едукација на идните генерации, па ние сме многу горди што нашите правници имаат важна улога во институциите каде што тие нè претставуваат“ ова беше заеднички заклучок за време на разговорите на поранешните студенти со претставниците на Факултетот и ректорот Беџети.

Состаноците од оваа природа ќе продолжат во различни форми и средини.

Google+