COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Делегација од Иран во посета на УЈИЕ

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, aкад. проф. д-р Абдулменаф Беџети денес (10 јуни 2019 година) на Универзитетот на Југоисточна Европа-Скопје ја пречека делегацијата од Република Иран, која се состоеше од: Седне Зија Хашеми, генерален директор на Државната новинска агенција на Иран (ИРНА), директорот на новинската агенција, Дариус Џаханбин и Н.Е. Хосеин Карими, амбасадор на Р.Ирска во Република Северна Македонија.

Ректорот Беџети ја информираше иранската делегација со капацитетот, активностите и улогата на УЈИЕ во високото образование во Северна Македонија. Двете страни ги разгледаа можностите за взаемна соработка во секторите од заеднички интерес.

Google+