Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети оствари средба со гуруто во областа на вештачката интелигенција проф. Питер Робинсон од Универзитетот во Кембриџ

Во вторникот (28. мај 2019 година), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад.проф. д-р Абдулменаф Беџети оствари средба со проф. Питер Робинсон од Универзитетот во Кембриџ (Обединетото Кралство), кој е еден од гуруата во областа на применетата вештачка интелигенција / роботиката и афективното компјутерство.

Ректорот Беџети, на средбата, покрај размената на информации од областа на применетото истражување, соработката со индустријата и деловната заедница, исто така, разговараше за можните облици на соработка во блиска иднина со Факултетот за современи науки и технологии при УЈИЕ.

Google+