Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Професорки од Џио Тонг Универзитетот во посета на УЈИЕ

Во средата (15.мај 2019 година), Универзитетот на Југоисточна Европа го посети делегација од Џиотонг Универзитетот, составена од професорките Ву Хуан (директор на Регистар и меѓународни односи) и Фан Дан (Канцеларија за развој на наставната програма).

Целта на посетата беше да се испита потенцијалот за соработка помеѓу двата универзитета и оваа посета се реализира по првата посета на делегацијата од УЈИЕ на Џиотонг Универзитетот.

Кинеската делегација ја прими ректорот на УЈИЕ акад. проф.д-р Абдулменаф Беџети, кој ги информираше за начинот на функционирање на Универзитетот, структурата на студиските програми, истражувачките капацитети и позицијата што оваа институција ја има во областа на високото образование во земјава и пошироко во регионов.

Кинеската делегација оствари средби со: проректорот за претприемништво и планирање-проф. д-р Бесник Фетаи; раководителот на канцеларијата за меѓународни односи-Бујар Синани, професорите Ендру Гудспид и Елена Спировска од ФЈКК, Бурбуќе Капроли од Центарот за кариера и претставници Од Технолошкиот парк.

Google+