Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Предавање за претприемништвото во 21. век со Пол Сергиус Коку - член на Академијата за маркетинг во Флорида

На 14. мај 2019 година, имавме чест што професорот на Колеџот за бизнис на Универзитетот Атлантик во Флорида и академскиот член за маркетинг проф. д-р. Пол Сергиус Коку, одржа предавање за претприемништво во 21. век, пред студентите и кадарот на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Проф. д-р Пол Сергиус Коку е професор на Колеџот за бизнис на Универзитетот Атлантик во Флорида и член на Академијата за маркетинг. Од неговата лична и професионална перспектива, Коку предаваше за карактеристиките на претприемништвото, особено за начините на преминувањето на бариерите и ризиците во 21. век.

На крајот од презентацијата имаше динамична дискусија од студентите и од кадарот околу тешкотиите со кои претприемништвото се соочува, при што произлегоа и конкретни предлози.

Предавањето беше поддржано од Бизнис центарот за иновации на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Google+