COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Работилница за правна клиника

Во четвртокот (09.05.2019 година), за студентите на Правниот факултет се одржа работилница за Правна клиника, која е дел од проектот „Од акција до еднакви права за Ромите“ финансиран од Европската унија.

Целта на Правната клиника е да се обезбеди правна помош од студентите со надзор од нивните професори на жртвите на дискриминација од ромска националност. Концептот на Правната клиника за студентите на Правниот факултет детално го објасни Андреа Спиталикс преку видео-конференција од Лондон; Продекан на Правниот факултет доц. д-р Арта Селмани и претставници на здружението СОНЦЕ.

Google+