COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Американскиот адвокат Стефан Хрм одржа предвање за улогата на судиите, обвинителите и адвокатите во правниот систем на САД

Во средата (8.мај) во УЈИЕ - Скопје, Стивен Хрм- адвокат од САД, предава на студентите на Правниот факултет на УЈИЕ на тема: „Улогата на судиите, обвинителите и адвокатите во правниот систем на САД“.

Тој зборуваше за американскиот правен систем, механизмите за контрола и рамнотежа помеѓу силите и владеењето на правото, како голема демократска вредност. Студентите по право имаа можност да слушнат примери и практики од САД во врска со улогата на судиите, јавните обвинители и адвокатите во правниот систем на САД. По предавањето, студентите поставуваа прашања и дискутираа за различни прашања кои се однесуваат на правото во САД и во Северна Македонија.

Google+