COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студентите на Правниот факултет на студиска посета во Министерството за локална самоуправа на РСМ

Студентите од Правниот факултет при Југоисточна Европа во придружба на доц. д-р. Блетон Синани, спроведоа практична настава во Владата на РСМ, каде што во позитивна атмосфера беа поздравени од министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу и членовите на неговиот кабинет.

Во рамките на оваа активност министерот Фазлиу на студентите на Правниот факултет на УЈИЕ предложи и понуди можност да спроведе практикантска работа за одреден временски период во Министерството за локална самоуправа на РСМ.

Целта на оваа настава и практична посета се состои во тоа што студентите на Правниот факултет на УЈИЕ, покрај теоретско-правните сознанија од областа на организацијата и функционирањето на општините, како единици на локалната самоуправа беа поблиску запознаени со практичните професионални аспекти на проблемите од областа на локалната самоуправа.

Google+