COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Обука за меки вештини за средношколци од ФСОН

„Меки вештини како компаративна предност во иднина“ беше темата на обуката на која учествуваа поранешните студенти, професорите и матурантите на Факултетот за современи општествени науки, која се одржа во вторникот (16. април 2019 година) на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Деканот на Факултетот за СОН, проф. д-р Мемет Мемети ги поздрави учесниците и ги покани да бидат активни и да добијат колку што е можно повеќе искуство, што ќе придонесе за развој на што е можно повеќе вештини за нивните кариери.

Во текот на обуката, поранешните студенти од ФСОН го споделија своето искуство, вештините кои што ги стекнаа во текот студии и како тие им помогнаа во нивните кариери и за нивното прво вработување.

На обуката присуствуваа матурантите од Тетово и од регионалните средни училишта, а Форумот на студенти од современи општествени науки обезбедија сертификати за учесниците.

Целта на обуката беше матурантите да се подготват со вештини кои се повеќе од неопходни во нивниот понатамошен развој, како во животот така и во професионалниот аспект.

Google+