Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети учествува на конференцијата на Европската Универзитетска Асоцијација

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, од 10 до 12 април, учествува на годишната конференција на Европската Универзитетска Асоцијација (ЕУА) во Париз. Оваа година домаќин на конференцијата е Универзитетот во Сорбона, а темата е „Зголемување на иновациите во Европските универзитети“.

Конференцијата се фокусира на тоа како Европските универзитети можат да развијат тековни иновативни стратегии како и стратегии за во иднина. Преку пленарни сесии од различни формати, вклучувајќи учество на аудиториумот, конференцијата обезбеди изворно знаење за политиките и за практиките кои овозможуваат иновациите и претприемништвото да се применуваат на универзитетите.

Ректорот Беџети интерактивно разменува искуства за иновациите на универзитетите, истакнувајќи ги искуствата на УЈИЕ во Технолошкиот парк и во Бизнис центарот за иновации како ентитет кој го поврзува Универзитетот со заедницата.

Во писмото добиено во февруари оваа година, претседателот на Управниот одбор на ЕУА-ИЕП, Сократис Кацикас, УЈИЕ беше пофален за одличниот напредок во спроведувањето на препораките од Институционалната програма за евалуација на Европската Универзитетска Асоцијација.
Google+