Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети се сретна со гуруто за претприемништво Роберт Хисрих

Во понеделникот (8. април), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, aкад. проф. д-р Абдулменаф Беџети оствари средба со светски познатиот професор од областа на претприемништвото, Роберт Хисрих.

„Големо задоволство е што во нашето академско опкружување, како предавач во модулите за магистерски и докторски програми на Факултетот за бизнис и економија е гуруто за претприемништво и иновации, познатиот светски професор Роберт Хисрих . Неговите книги се преведени на повеќе од 15 светски јазици и милиони копии што се продаваат низ целиот свет, денес се оживеани и оригинални за студентите на УЈИЕ. Единствена можност досега во УЈИЕ е да имаме меѓу нас академик на такво ниво! “, истакна ректорот Беџети.

Д-р Роберт Д. Хисрих, ќе предава на докторантите на Универзитетот на Југоисточна Европа (предмет: Менаџмент на претприемништво - напредно ниво). Предавањата се планирани за 9, 10 и 11 април 2019 година во Кампусот на УЈИЕ во Скопје.

Google+