Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети, панелист на конференцијата за фискални реформи по повод Денот на буџетот

Во средата (3. април 2019 година), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во својство на панелист, присуствуваше на втората годишна конференција организирана од Министерството за финансии на тема „Фискални реформи за праведен раст“ што се одржа во Собранието на Република Северна Македонија.

Конференцијата е организирана по повод Денот на буџетот или 27.годишнината од усвојувањето на првиот буџет на Република Северна Македонија. Главен говорник на конференцијата беше Семуел Жбогар, амбасадор на ЕУ во Скопје.

Ректорот Беџети беше еден од четирите главни панелисти на конференцијата, меѓу кои и министерот за финансии - Драган Тевдовски; резидентен претставник на ММФ во Србија и Северна Македонија - Себастијан Соса; и менаџерот за макроекономија на Светската банка за Европа и Централна Азија - Галина Андронова.

Google+