COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети оствари средба со претставници од колеџот „ Јахја Кемал“

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф.д-р Абдилменаф Беџети имаше средба со директорот на колеџот „Јахја Кемал “- Мухамет Бахче и Сира Таук – раководител на Одделот за односи со јавноста.

Целта на овој состанок беше дискутирање на можностите за соработка на двете образовни институции.

Колеџот „ Јахја Кемал“ е едно од средните училишта, од каде на УЈИЕ се запишуваат поголем број одлични студенти, особено во јазичните вештини (странски јазици англиски и германски јазик) и информатичките науки со кои се здобиле од претходниот образовен систем“, рече ректорот Беџети .

Системот за натпреварување кои што учениците го култивираат создаде конкурентен дух и доверба кај младата популација, како два предуслови за успех во понатамошното образование и академскиот напредок.

Google+