Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Министерството за образование посветено кон постојано подобрување на квалитетот - УЈИЕ посакуван модел

Во средата (13. март 2019 година), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа - aкад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, оствари работна средба со министерот за образование и наука на Северна Македонија - Арбер Адеми.

Состанокот имаше консултативен карактер во однос на високото образование, со посебен акцент на оптимизацијата на квалитетот и воспоставувањето одржливи модели за финансирање на високото образование. Посебна тема за дискусија беше моделот што Светската банка го планира за финансирање на високото образование.

Ректорот Беџети му се заблагодари на министерот Адеми за континуираната поддршка што институциите ја даваат на УЈИЕ, како и за унапредувањето на Универзитетот како посебен фискален субјект во буџетот на Република Северна Македонија.

„Ќе продолжиме да создаваме квалитетен кадар и добри резултати, па затоа институциите ќе продолжат да нѐ поддржуваат“, рече ректорот Беџети.

Google+