Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети: „На УЈИЕ застапеноста на жените надминува 50 проценти“

По повод Денот на жената – 8 Март, денес на Универзитетот на Југоисточна Европа, ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, заедно со членовите на раководството, оствари средба со жените вработени на УЈИЕ во знак на благодарност за нивниот придонес и посветеноста кон работата.

„Ние како Универзитет, во позитивна смисла, сме горди бидејќи не ја одразуваме општествената реалност во однос на застапеноста на жените на сите нивоа. На УЈИЕ, како во академскиот, така и во административниот кадар и во студентската популација над 50% се жени“, истакна во своето обраќање ректорот Беџети.

Покрај посебно организираниот коктел, ректорот Беџети на сите присутни жени вработени им подари по еден цвет.

Google+