COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се одржа тркалезна маса за вработувањето низ призмата на дискриминацијата во трудот

Во организација на Правниот факултет на Универзитетот на Југоисточна Европа, во понеделник (4 март 2019 година), се одржа тркалезната маса на тема „ Прашањето на вработување и престанок на работниот однос, низ призмата на дискриминацијата во трудот.

За темата свое излагање имаа: Судија Хилда Мешкова, судија во работни спорови во Основниот суд Скопје 2, Амир Имери, раководител на одделението за инспекциски надзор и контрола во ДИТ и проф. д-р Лазар Јовевски, Правен факултет Јустинијан Први Скопје. Тркалезната маса ја водеше доц. д-р. Арта Селмани.

За време на тркалезната маса беа дискутирани прашања и случаи на етничка, полова и верска дискриминација забележани при вработувањето во јавниот и во приватниот сектор.

Студентите беа заинтересирани и разговараа за спроведување и подобрување на законите за запирање на дискриминацијата при вработување по која било основа.

Google+