COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

U mbajt tryezë për punësimin përmes prizmit të diskriminimit në punë

Në organizim të Fakultetit Juridik të Universitetit të Evropës Juglindore, të hënën (4 mars 2019), u mbajt tryezë e rrumbullakët me temë: „Çështja e punësimit dhe ndërprerja e punësimit, përmes prizmit të diskriminimit në punë”.

Lidhur me temën folën: Hilda Meshkova, gjyqtare për kontestet e punës në Gjykatën Themelore Shkupi-2, Amir Imeri, shef i Departamentit për mbikëqyrjen dhe kontrollin e inspektimit në Inspektoratin Shtetëror të Punës dhe Prof. Dr. Lazar Jovevski, nga Fakulteti i Drejtësisë Justiniani I, Shkup.

Gjatë tryezës u diskutuan çështje dhe u prezantuan raste të diskriminimit etnik, gjinor dhe fetar gjatë punësimit si në sektorin publik ,ashtu edhe në atë privat.

Studentët u interesuan dhe diskutuan lidhur me zbatimin dhe përmirësimin e ligjeve për të ndaluar diskriminimin gjatë punësimit, të çfarëdolloj baze.

Google+