COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Амбасадорот Бејли во посета на Универзитетот на Југоисточна Европа

Во петокот (8. февруари) aмбасадорoт на САД во Македонија, Н.Е. Џес Л. Бејли, го посети Универзитетот на Југоисточна Европа и одржа средба со ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и Проректорката за истражување и меѓународни односи, проф. д-р Беса Арифи.

Состанокот беше проактивен и пријателски и беа разгледани разни прашања од образованието, меѓусебната соработка, улогата на Универзитетот и влијанието што го има врз севкупните случувања во Македонија. Дел од дискусијата беше и можноста за склучување договори со универзитетите, преку што може да се придонесе за подобрување на квалитетот на наставата, обуката и размената на кадар и студенти.

Покрај другото беа разменети информации, искуства и конкретни насоки за поуспешни делувања со општествено влијаније врз Универзитетот.

Google+