COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ ја продлабочува соработката со Универзитетот во Индијана

Во четвртокот (7 февруари 2019 година), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа - акад. проф.д-р Абдулменаф Беџети, проректорката за истражување и меѓународни односи - проф. д-р Беса Арифи и проф. Блерта Абази-Чауши реализираа видео-конференција со високи претставници од Универзитетот во Индијана во САД.

Целта на оваа видео-конференција беше да се продлабочи соработката со Универзитетот во Индијана, кој е еден од најреномираните универзитети во САД и во светот. Соработката меѓу УЈИЕ и Универзитетот во Индијана започна од основањето на УЈИЕ во 2001 година, каде што улогата на Универзитетот во Индијана беше клучна во раната фаза на градењето на капацитетите и дизајнирањето на студиските програми.

Во овој период на соработка, околу 50 академски и административни членови на УЈИЕ го посетија Универзитетот во Индијана и учествуваа во програми за обука, на магистерски и на докторски студии. Истовремено, во текот на овој период УЈИЕ го посетија над 15 професори и администратори од Универзитетот во Индијана.

Google+