COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студенти од Факултетот за бизнис и економија во посета на Народна банка на РМ

Во петок (7 декември 2018), студентите од втора година на Факултетот за бизнис и економија од кампусот во Тетово и во Скопје и студентите од трета година на студиската програма Финансии и сметководство од Тетово под водство на проф.д-р Јетон Мазлами ја посерија Народна банка на Република Македонија.

Во НБРМ студентите ги прими заменик-гувернерот Фадил Бајрами и неговите вработени. Во оваа пригода г.Бајрами ја истакна соработката помеѓу ФБЕ и НБРМ. Тој го нагласи придонесот на групата професори на ФБЕ под раководство на проф. Џетон, кон албанското известување на НБРМ. Тој изрази подготвеност да ја зголеми соработката со ФБЕ, поттикнувајќи ги студентите да бидат ангажирани во стажирањето во НБРМ.

Студентите потоа имаа можност да го слушнат предавањето од експертот по монетарна економија во НБРМ Егзона Хани Селими на тема „Монетарната политика на НБРМ и неодамнешните макроекономски проекции“.

Студентите на крајот од предавањето активно учествуваа на отворената дебата со конструктивни прашања и коментари.

Студентите потоа го посетија Музејот на стари пари.

Google+