COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Фудбалскиот клуб Шкупи победник на меморијалниот турнир Арбен Џафери

Фудбалскиот тим „ФК Шкупи“ од Скопје е победник на Меморијалниот турнир „Арбен Џафери“ кој се одржа во вторникот (27. ноември 2018 година), во спортската сала на Медицинското училиште во Тетово.

Турнирот беше организиран од Одделот за спорт на Универзитетот на Југоисточна Европа. „ФК Шкупи“ во финалниот меч победи против екипата на на УЈИЕ - која беше рангирана на второто место, „Шкендија“ беше на третото место и „Ренова“ на четвртото место.

За најдобар напаѓач беше прогласен Флорент Рамадани од екипата „Шкендија“, а за најдобар голман беше прогласен Берат Јакупи од екипата „ФК Шкупи“.

Организаторот им додели специјални благодарници на судиите Иса Емурли, Музафер Исмаили и Хабил Ливорека, на тимот на Телевизија Клан Македонија и сите оние кои го поддржаа шестото издание на Меморијалниот-турнир Арбен Џафери.

Турнирот беше организиран во рамките на активностите за одбележување на 17- годишнината на УЈИЕ.

Google+