COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот на Универзитетот св.Кирил и Методиј, проф. д-р. Никола Јанкуловски заедно со Проректорката за наука, проф. д-р.Билјана Ангелова го посетија Универзитетот

Денес (22 ноември 2018 година), по повод Денот на одбележувањето на 17. годишнината Универзитетот на ЈИЕ , исто така и Денот на албанската азбуката, ректорот на Универзитетот св.Кирил и Методиј, Скопје, проф. д-р. Никола Јанкуловски заедно со Проректорката за наука, проф. д-р.Билјана Ангелова го посетија Универзитетот и оствариja средба со ректорот акад. Беџети .

Тие ја потврдија определбата за натамошно зајакнување на меѓууниверзитетската соработка како потреба да се создаде синергија и кохезија во подобрување на академскиот и научниот потенцијал во малите држави и со ограничени ресурси.

Акад. Беџети заблагодарувајќи им за почитта и вољата за меѓуинституционална соработка изрази подготвеност за соработка во повеќе области во заеднички европски проекти за подобрување на кредибилитетот и конкурентноста при апликацијата на овие проекти.

При оваа посета посебен миг претствува подарокот од ректорот Јанкуловски со ликот на Мајка Тереза посветен на карактерот на акад. Беџети дека „Дисциплината е мостот што ги поврзува целите и исполнувањата“ .

Google+