Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Претставници од Американската амбасада ги презентираа можностите за учење во САД

Координаторот за образование, г. Шалом Констатино и г. Газменд Иљази, во четвртокот (1. ноември), во рамките на предметот „Развој на кариера“, кој го предава проф. д-р Вели Креци, ги претставија студиските програми кои се нудат за студирање во САД и можностите за продолжување кариерата во САД.

За истиот предмет, Центарот за кариера на УЈИЕ преку практични предавања развива вештини за кариера на студентите. Претставниците на Центарот за кариера се среќаваат четири пати во текот на семестарот за да им овозможат на студентите да бидат поконкурентни на пазарот на трудот. Во текот на овие часови, студентите ги составуваат биографиите, мотивационите писма и практики за интервју за работа.

Google+