COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Поранешните студенти (алумни) на УЈИЕ - ѕвезди на успехот во светот

Во средата (10. октомври), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), акад. проф.д-р Абдулменаф Беџети, деканот на Факултетот за современи науки и технологии, проф.д-р Адриан Бесими и координаторот за проекти од Технолошкиот парк на Универзитетот, проф.д-р Азир Алиу, го пречекаа на пријателска средба, предавачот од Универзитетот во Малме, Шведска, Блерим Емрули, исто така, поранешен студент на Универзитетот.

Како продолжение на иницијативата „Алумни за Универзитетот и Универзитетот за Алумни“, средбата беше организирана за да се истакнат професионалните вредности на поранешните студенти на Универзитетот на глобално ниво како неискористени ресурси, кои претставуваат потенцијал на УЈИЕ.

Блерим Емрули, предавач и истражувач по компјутерски науки на Универзитетот во Малме, Шведска, се заблагодари за оваа иницијатива и изрази подготвеност за соработка помеѓу Факултетот за современи науки и технологии на УЈИЕ со Универзитетот во Малме.

На овој состанок се истакна важноста за одржување контакти со поранешните студенти на Универзитетот од било каде во светот и за продлабочување на соработката со нив како мост за поврзување на УЈИЕ со други универзитети и со меѓународни компании.

Google+