COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Иницирано е основање на Правна клиника на УЈИЕ

Во петокот (28. септември) делегација на претставници на Американската амбасада во Скопје, Џон Мек Нил, Дајана Пејлкин и Верица Спасева, го посетија Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ).

На средбата со ректорот академик проф. д-р Абдuлменаф Беџети, претседателот на Одборот на УЈИЕ, проф. Денис Фарингтон, проректорот за истражување и меѓународни односи, проф. Беса Арифи и деканoт на Правниот факултет, проф. Емине Зендели се иницираше проектот за основање на Правна клиника. Проектот ќе им овозможи на студентите по право на Правниот факултет да соработуваат со адвокатите за да подготват конкретни случаи кои адвокатите ќе ги претставуваат во судовите.

Овој проект се очекува да се спроведе во летниот семестар од академската 2018-2019 година и претставува добра можност за студентите на УЈИЕ да го применат во практика стекнатото теоретско знаење и да ги стекнат потребните вештини и способности за градење на успешна кариера во областа на правото.

Google+