Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Амбасадорот А. Чејку ги поддржува реформите во ЈИЕУ

Амбасадорот на Република Албанија во Македонија, неговата екселенција Арбен Чејку пред неколку дена го посети Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

На состанокот со Ректорот на ЈИЕ Универзитетот, проф. д-р Замир Дика амбасадорот ја пофали работата и посветеноста на ректорот и сиот кадар на универзитетот во исполнувањето на образовните цели.

Амбасадорот А. Чејку ги поддржа реформите кои се имплементирани на универзитетот и особено ја истакна интернационализацијата на Универзитетот со пристапот за модернизација на студиските програми.

Ректорот Дика во оваа прилика меѓу другото истакна: „Целта на Универзитетот е да се прилагоди со најдобрите европски пракси за контрола на квалитет, знаење, оценување и одговорност. Универзитетот ги развива студиските програми и механизмите за обезбедување квалитет со помош на меѓународните експерти со цел да осигури целосна соодветност со Болоњската декларација”.

Google+