Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Потпишан Меморандум за соработка со Фондацијата за балкански студии

Целта на Меморандумот е да се создаде рамка за соработка во областа на балканските студии, истражувањата и академскитe проекти.

Меморандумот беше потпишан денес (30.01.2024 год.), во УЈИЕ, во Тетово, од ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и од извршниот директор на Фондацијата за балкански студии, д-р Севба Абдула.

Двете страни се договорија заеднички да се вклучат во заеднички истражувачки проекти, во организација на летни школи, во конференции, во конгреси, во панели и во научни активности кои придонесуваат за унапредување на балканските студии.

Google+