Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Професорот од УЈИЕ Али Пајазити ја доби наградата Амбасадор на мирот

Професорот од УЈИЕ Али Пајазити ја доби наградата Амбасадор на мирот

Проф. д-р Али Пајазити, професор на УЈИЕ -- Факултет за современи општествени науки, за време на меѓународната интердисциплинарна конференција „Општествениот капитал и јавната сфера во современото општество“, одржана во Валона, на 10. и на 11.ноември, ја доби наградата „Амбасадор на мирот“. доделена од Универзалната федерација за мир која работи во 120 земји низ светот. Тој ја презентираше темата „Потрага по мир во апокалиптични времиња: Нови и стари загатки во светот и на Балканот“. На оваа конференција учествуваат двесте четириесет и пет (245) автори од 22 земји.

Google+