Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети главен говорник на Меѓународната научна конференција - Bridge 2022

Во коорганизација со Универзитетот во Призрен-„Укшин Хоти“ на 9 и 10 декември, во Призрен се одржа „Првата меѓународна научна конференција- Bridge 2022“ на клучната тема „Новите трендови во светот што се менува“.

На оваа конференција главен говорник беше ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, на тема „Зелена економија и енергетска транзиција“.

Конференцијата се одржа во сесии, во четири научни области, со посебен акцент на 12 приоритетни и интердисциплинарни истражувачки теми.

Google+