COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Правна агора беше одржа на УЈИЕ

Во четврток (25.04.2019), во отворена средина на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, Правниот факултет на УЈИЕ организираше Правна агора со средношколци од сите јавни средни училишта во Тетово.

Средношколците активно учествуваа во дискусијата и беа придружувани од вработените и студентите на Правниот факултет. Темите на дискусија беа: „Реформите во судскиот систем и судбината на специјалното обвинителство“ на која се обрати проректорката за истражување и меѓународни односи проф. д-р Беса Арифи; на тема „Семејство на работ на технолошките иновации против биомедицината“ се обрати продеканката на Правниот факултет - доц. д-р Арта Селмани и на тема „Деца како сторители и жртви на криминал“ се обрати доц. д-р Блерта Амеди.

Google+