Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Висока делегација од ЈОК во посета на УЈИЕ

Висока делегација од ЈОК во посета на УЈИЕ

Висока делегација од ЈОК (Совет за високо образование) од Турција предводена од претседателот на асоцијацијата Гокхан Четинсаја го посетија УЈИЕ. На состанокот проф.д-р Замир Дика ја информираше делегацијата за академските активности на Универзитетот на ЈИЕ со посебен акцент на меѓународната соработка со цел соодветна подготовка на дипломците за глоблниот пазар на трудот. Во делот за интернационализација на Универзитетот на ЈИЕ ќе се додаде и соработката со Турција. Претседателот на советот за високо образование ја пофали работата на УЈИЕ истакнувајќи ја потребата за зајакнување на соработката со турските универзитети. Треба да се забележи дека УЈИЕ е акредитиран од ЈОК пред пет години.

Google+