Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Објавен е Зборникот на трудови од Шестата меѓународна конференција за бизнис и економија

„Економско закрепнување, консолидација и одржлив раст“ е насловот на Зборникот на трудови презентирани во рамките на Шестата меѓународна конференција за бизнис и економија, кој деновиве излезе од печат и се совпадна со почетокот на новиот семестар, збогатувајќи го просперитетни академски ресурси за студентите и за истражувачите во оваа област.

Уредници на Зборникот на трудови се познатите професори по економија: акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, проф. д-р Хирије Абази - Халили, проф. д-р Лео-Пол Дана, проф. д-р Веланд Рамадани и проф. д-р Андреа Капуто.

Оваа тема е избрана по внимателно разгледување за да го одрази фактот дека има суштински промени и во карактерот и во динамиката на економскиот развој кај земјите во транзиција надвор од ЕУ, од пандемијата, војната во Украина, енергетската криза до инфлаторната криза.

Темата на конференцијата беше „Економско закрепнување, консолидација и одржлив раст: од криза до криза, дискусии и перспективи“, што се одржа на 12. мај 2023 година, во УЈИЕ во Тетово, во организација на Факултетот за бизнис и економија на која учествуваа 182 автори од 25 земји.

Зборник на трудови - Springer Link

Google+