Факултетот за современи науки и технологии на ЈИЕУ и Одделот за компјутерски науки на Токискиот  Универзитет наскоро се очекува да започнат конкретна соработка во сите области, рече деканот на ФСНТ, доц. др. Беким Фетаји, кој веќе е ангажиран како визитинг професор во овој јапонски универзитет. " /> Факултетот за современи науки и технологии на ЈИЕУ и Одделот за компјутерски науки на Токискиот  Универзитет наскоро се очекува да започнат конкретна соработка во сите области, рече деканот на ФСНТ, доц. др. Беким Фетаји, кој веќе е ангажиран како визитинг професор во овој јапонски универзитет. ">

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово ја започна соработката со Токискиот Технолошки Универзитет

Факултетот за современи науки и технологии на ЈИЕУ и Одделот за компјутерски науки на Токискиот  Универзитет наскоро се очекува да започнат конкретна соработка во сите области, рече деканот на ФСНТ, доц. др. Беким Фетаји, кој веќе е ангажиран како визитинг професор во овој јапонски универзитет.

„Првенствено соработката се очекува да се конкретизира во областа на предавањата и се очекува јапонски професори да доаѓаат и да предаваат на ЈИЕУ. Разговаравме соработката во иднина да се прошири и да помине на ниво на ректори и да вклучи и други области, опфаќајќи ги и заедничките истражувачки проекти“, вели деканот Фетаји.

Иницијативата за ваква соработка е значајна бидејќи овозможува размена на искуството на ЈИЕУ со другите познати светски универзитети а студентите придобиваат имајќи пристап до разни системи и образовни методологии, посебно од една земја и економија како што е Јапонија.

Google+