COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Кон блокчеин технологија - овозможување безжични мрежи

Презентацијата

Институтот „Макс ван дер Штул“ (МВДШ) срдечно ве поканува да присуствувате на презентацијата насловена „Кон блокчеин технологија - овозможување безжични мрежи“ од Менан Селими.
Менан Селими е новоименуваниот вонреден професор на Институтот „Макс ван дер Штул“ (УЈИЕ). Тој претходно бил постдокторски научен соработник на Универзитетот во Кембриџ.(https://www.cl.cam.ac.uk/~ms2382/). Тој има завршено докторски студии за дистрибуирано компјутерство (со почести) во Политехничкиот универзитет Каталонија во Барселона и Високиот технички институт во Лисабон и магистрирал по компјутерско инженерство од Универзитетот Сапиенца во Рим. Работел како инженер за истражување и развој во Ammbr startup (http://ammbr.com/), кој има за цел да изгради светска, безжична телекомуникациска мрежа користејќи блекчеин технологија. Неговите тековни интереси вклучуваат безжични мрежи, блокчеин технологија и еџ компјутерство. Тој има објавувано во академски конференции и списанија, а неговата работа е презентирана во седиштето на Фејсбук, на со0станоците на IETF, проектите на ЕУ: H2020 и FP7 итн.

Датум: 19. јуни (среда)
Време: 11:00 ч
Место: Салата за конференции на Институтот „МВДШ“ 304.10

Google+