Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

„Читањето и младите“

Светскиот ден на книга

Активноста „Читањето и младите“ ќе се одржи на 24.04.2019 година (среда) во 12:00 часот во просториите на библиотеката на УЈИЕ
Учесници ќе бидат:


1. М-р Доника Бакиу, албанолог (автор на студијата): „Колку младите читаат денес“
2. Елмедина Абдулаи - (автор на студијата): „Библиотеката како огледало на општеството“
3. Њомза Имери Исмаили - директор на библиотеката „Кочо Рацин“, Тетово
4. Доц.д-р Мерал Весели - професор по албански јазик на УЈИЕ

По презентацијата на Доника Бакиу и Елмедина Абдулаи ќе се одржи дебата со учесниците, како и дистрибуција на неколку книги за најредовните студенти во библиотеката на УЈИЕ и во градската библиотека.

Google+