Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Меѓународен ден на децата

Разговор

Почитувани матуранти и студенти,

Оваа година, Правниот факултет - УЈИЕ го одбележува Меѓународниот ден на децата, преку разговор со матуранти и студенти во Кампусот на УЈИЕво Тетово.

Дискусијата ќе се одржи во вторник (1. јуни 2021год.) во 11:00 часот, во отворениот простор пред амфитеатарот„Ролф Дубс“(LH1). Студентите и матурантите ќе разговараат со професорките на Правниот факултет на следниве теми:

Доц.д-р Арта Селмани - Семејните права на децата - право на детето да го дознае својот генетски идентитет.

Доц. д-р Ведије Раткоцери- Децата како жртви на сексуална злоупотреба и педофилија.

Доц. д-р Блерта Ахмеди-Арифи- Детското престапништво во РСМ.

Бидејќи овие теми се предмет на дискусија за правата на децата на меѓународно ниво, Правниот факултет смета дека е потребно да се придонесе во оваа насока преку разговори за овие теми со младите.

Ве очекуваме!

Google+