COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Дигитализација на јавните услуги

Јавна трибина

Почитувани студенти и кадар

Министерството за информатичко општество и администрација, на 27ми јануари 2020 година (понеделник) , со почеток во 14.00 часот во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, во амфитеатарот 4 (Арбен Џафери), ќе ја одржи втората од серија јавни трибини на тема: „Дигитализација на јавните услуги“.

На трибината ќе се зборува за дигитализацијата на земјата, како и за нејзината улога во професионализирањето на јавната администрација.

За дигитализацијата на земјата ќе говори министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и градоначалничката на општина Тетово, Теута Арифи.

Дополнително, на трибината ќе говори и проф. Азир Алиу од Факултетот за современи науки и технологии како претставник од академската заедница. Бизнис заедницата ќе ја претставува Бобан Милосавлески, од компанијата Алтиус Солушнс.

Google+