Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Вториот семинар за докторски студии за компјутерски науки и за информатички технологии

Факултет за современи науки и технологии

Со задоволство ве покануваме на Вториот семинар за докторски студии за компјутерски науки и за информатички технологии кој ќе се одржи од 22-23 август 2019 година во амфитеатарот LH-4.

Целта на семинарот е да се организира регионален и меѓународен форум за споделување знаења и резултати во теоријата, методологијата и примената на компјутерските науки и информатичките технологии. Семинарот бара презентации во сите главни области на компјутерски науки и информатичките технологии во теоретски и практични аспекти. Семинарот има за цел да обезбеди платформа за докторандите, истражувачите и практичарите од двете академии и во иднина индустријата да ги исполни и сподели неодамнешните развои во оваа област.

Целта на семинарот е фокусирана на следниве аспекти:

  • споделување искуства од истражувања од вработените во УЈИЕ, докторандите и поканетите гости говорници.
  • изнаоѓање заеднички интереси за заедничко истражување и / или проектни апликации за сите засегнати страни
  • зголемување на капацитетот за истражување во областа на компјутерските науки и информатичките технологии на регионално и на меѓународно ниво.

Оваа година за прв пат ќе бидеме домаќини на двајца меѓународни презентери како главни говорници:

  • Д-р Хеико Шулт од Универзитетот во Базел и,
  • Д-р Илир Фетаи, виш архитект на Швајцарските железници

Агендата на семинарот може да ја најдете ТУКА!.

Ве очекуваме на семинарот.

Google+