COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Како вештачката интелигенција ќе ја обликува нашата иднина

Презентација

Институтот „Макс ван дер Штул“ (МВДШ) срдечно ве поканува да присуствувате на презентацијата „Како вештачката интелигенција ќе ја обликува нашата иднина“ од 2019 година . Презентацијата ќе ја одржи практикантот за летото 2019 Едита Битиќи, помлад истражувач од Универзитетот во Колумбија, Фу Фондацијата на Факултетот за инженерство и применети науки. Едита е многу ветувачки научник од Северна Македонија под целосна стипендија на Универзитетот Колумбија. За време на нејзиното стажирање работеше на Проектот за вештачка интелигенција, кој требаше да биде доставен во среда, на 12 јуни, во 11:00 часот, во просториите на МВДШ- конференциска сала 304.10. Овој настан е отворен за јавноста и сите сте поканети за интерактивна дискусија и мрежно поврзување.

Google+