COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ајде да зборуваме за даноци!

Дебат

Ни претставува чест и задоволство да Ви ја најавиме следната дебата на тема „Ајде да зборуваме за даноци!” која ќе се одржи на 17. април, со почеток од 10:00ч, во Конференциската сала на Универзитетот на Југоисточна Европа, во Тетово.

На дебатата, студентите ќе имаат можност да зборуваат за даноци, видови и форми на даночни стапки, нивни предности и недостатоци, карактеристиките и ефектите на прогресивниот данок врз социо-економските текови во државата со:

  • Министерот за финансии – г. Драган Тевдовски,
  • Ректорот на Универзитетот на ЈИЕ - Акедемик Абдулменаф Беџети, како и
  • претставници од Управата за јавни приходи.

Учество во дебатата ќе имаат и професори и експерти на темата, при што ќе се креираат услови за аргументирана дебата и поттикнување на студентите да земат активно учество во овие процеси во иднина.

Google+