COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Недела на италијански јазик - Панел дискусија: „Јас, мојот живот во мрежа (Lo,la vita in rete)“

Датум: 18.10.2018 год. Време: 13:00, Место: амфитеатар ЛХ4, УЈИЕ, Тетово.

Во рамки на одбележувањето на Неделата на италијански јазик, во Универзитетот на Југоисточна Европа ќе се одржи панел дискусија на тема "Јас, мојот живот во мрежа", каде што ќе се допре социјалниот аспект на современото живеење во 21 век. Настанот ќе се одржи во четврток (18 октомври), во амфитеатарот ЛХ4, зграда на Ректоратот, УЈИЕ, Тетово.

Панелисти кои ќе дискутираат на темата се::

Discussion panelists:

- A welcome and opening of the event by the Italian language lecturer, Viktorija Elenova
- A welcome and salutation to the public by the Vice-Rector in charge of international collaborations and research, Professor Besa Arifi
- Aleksandar Shopovski, MA in Telecommunications at the Politecnico di Torino, currently employed at Techedge in Milan as an IT consultant (cloud solution architect).
- Burhan Pajaziti, student of the Faculty of Economics, second year
- Veli Adili, student of the Faculty of Economics, second year
- Zihra Abazi, student of the Faculty of Economics, third year
- Vokrim Demiri, a graduate in political science, an expert in the business sector
- Gzime Fejzi, entrepreneur, owner of Fejzi Milk factory, active in the promotion of women entrepreneurs in Republic of Macedonia
- Conclusion and closure of the event, lecturer Viktorija Elenova
Google+