COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

7 март – Денот на Албанското училиште и Денот на наставниците Албанци

Mанифестацијата ќе се одржи во понеделник (7 март 2016 година), со почеток во 13:00 часот во амфитеатарот „Арбер Џафери„ (ЛХ4).

Програма
7ми март – Ден на Албанското училиште
7 март 2016 год, амфитеатар - 4, 13:00 ч
(Во позадина избрани музички дела у мотиви од првото Албанско училиште)
13:00 – 13:05ч Отворање (модератор)
13:05 – 13: 15ч Поздравен говор- ректор проф. д-р Замир Дика
13:15 – 13: 20ч Поздравен говор-претседател на студентскиот парламент, Арта
13:20 – 13: 40ч Документарен филм “Сестрите Ќириази”
13:40 – 13: 50ч Презентација - проф. Стефан Ќирици
13:50 – 13:55ч Рецитал –музички творби - средно училиште „Вудроу Вилсон“
13: 55 – 14:05ч Реферат - проф. Зеќир Кадриу
14:05 – 14:10ч Рецитал – избор поезија- Студенти на УЈИЕ
14:10 ч - Затворање (модератор)
(Коктел во организација на Студентскиот парламент)
Google+