COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

СТАРТАП МАРАТОН В1.0

СтартАп Маратонот на SEEUTechPark е со намера да го поддржува растот на младите претприемачи и нивните идни претпријатија преку размена на искуства, советувања, поддршка и инвестиции.

СтартАп Маратонот е проект наменет за идните млади претприемачи – сопственици на микро и мали бизниси, со цел да им се овозможи пристап до нови знаења, експертиза и алатки за успех во бизнисот.

Кој може да аплицира?

Претприемачи/Претприемнички тимови на млади и студенти со сопствена иновативна бизни-идеја кои:

 • Имаат за цел да започнат сопствен бизнис
 • Желба и отвореност за нови знаења и идеи
 • Способен и амбициозен претприемнички тим
 • Подготвеност активно да партиципираат за учество во програмата
 • Отварање минимум 2 нови работни места


Што вклучува програмата

I. ОБУКИ ЗА СОВЛАДУВАЊЕ НА НОВИ БИЗНИС-ВЕШТИНИ
Шест (6), петчасовни попладневни тренинзи, во период од максимум два месеци. Обуките ќе бидат организирани секои неколку дена, почнувајќи начелно од 15 до 20 часот. Тренинзите се практични и се базираат на размена на искуства, знаења и идеи, помеѓу учесниците и гостите говорници (успешни претприемачи и менаџери) по пат на отворени дискусии, учејќи преку успехот или грешките на другите.

Теми:

 1. Тим билдинг и претприемничко лидерство - Да се запознаете со останатите учесници во програмата, да научите да бидете подобри лидери и да си ги одговорите клучните прашања на кои секој претприемач треба да има одговор.
 2. Бизнис планирање и буџетирање - Да ги користите бизнис планот и буџетот како корисни менаџерски алатки.
 3. Финансии за претприемачи - Подобро разбирање и подобра употреба на финансиите, подобрување на финансиските операции во фирмата и зголемување на нејзината вредност.
 4. Финансирање на развојот на Вашата компанија - Да се запознаете со различните извори на финансирање и обезбедување на капитал за раст и развој.
 5. Ефективна и повторлива продажба и извоз - Да ги подобрите продажните техники, да научите како да ја повторувате продажбата кај постоечките клиенти и да се запознаете со различни извозни стратегии.
 6. Ефективен маркетинг пристап - Подобро да го научите пазарот, како да го користите маркетингот ефикасно, да ги запознаете луѓето со вашиот производ и да ги мотивирате да го купат.


Секој млад претприемач вклучен во програмата ќе има можност да се сретне со бизнис професионалец. Професионалците и учесниците се одбираат врз основa на нивните деловни предизвици и полиња на интерес. На крајот на процесот секој учесник ќе добие сертификат за успешно завршување на програмата.

Кога и каде:
1 март, 2016 до 15 април, 2016
Прибл. 2-3 дена неделно, 3,5 часа дневно
Салата на конференција на BDC, Ректорат, кампус на УЈИЕ

Биди дел од овој маратон, со аплицирање преку линкот подолу:
https://docs.google.com/forms/d/1eV74HOI7L9sJ7xqQrZZX5NgJcN03Mr3oIpNVPMpL7fc/viewform

За дополнителни информации Ве молиме не двоумете се да не контактирате:
SEEUTechPark, ЈИЕ Кампус зграда бр. 700
+389 44 356 165
+389 44 356 167
techpark@seeu.edu.mk

Google+