COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Неделата на италијанснкиот јазик - УЈИЕ Скопје

Во текот на ова недела се случуваат културни настани кои се врзани за италијанскиот јазик. За таа пригода во деновите 19. 20. 21. 22 во УЈИЕ Скопје ке се организира ЦИНЕМА ИТАЛИАНО и ќе има проекција на 4 италијански филма.

Официјалната програма ја печати Италијанската амбасада.

Темата на овогодинешниот настан е: „Italiano della musica, musica dell’Italiano“, (италијанскиот јазик во музиката, музиката во италијанскиот јазик). Пред првата проекција, ќе биде прикажано едно кратко видео во кое наши студенти ќе пеат и ќе глумат на италијански јазик.

Google+